علم تغذیه به مطالعه تاثیر غذاهای مختلف بر بدن و بررسی مواد غذایی ضروری برای حفظ سلامت می پردازد. در این رشته تخصصی با توجه به فرایندهای فیزیولوژیک و بیوشیمیایی جذب مواد مغذی سازوکار تامین انرژی مورد نیاز بدن یا تیدیل مواد غذایی به بافت های مختلف بررسی می شود. انواع کربوهیدرات،چربی، مواد معدنی،پروتئین،ویتامین و آب گروه های اصلی تشکیل دهنده رژیم غذایی هستند.
تغذیه مناسب عبارتست از دریافت مقادیر کافی مواد مغذی از طریق مصرف غذاهای سالم. یکی از جنبه های بسیار مهم علم تغذیه بررسی بیماری هایی است که باعث سوءتغذیه می شوند. از سوی دیگر تغذیه ناسالم ممکن است باعث کاهش انرژی ، اختلالات گوارشی،آلرژی های غذایی ،افزایش وزن،افسردگی،اضطراب و بسیاری از بیماری های مزمن شود. متخصصین تغذیه با فراگرفتن اصول علم تغذیه می توانند در موارد زیر به بیماران کمک کنند: